Vraag: Marieke Vinkers – tekstschrijver - vertelde me dat ze een aantal vrouwen ging interviewen en dat men deze (levens)verhalen wilden bundelen in een boek. Yka, wil je samen met mij dit bijzondere boek maken?
Opdrachtgever: Mercatus Wonen en Vrouwencentrum Noordoostpolder Emmeloord
Eindresultaat: Ik heb de vormgeving en opmaak verzorgd voor Sisterhood, een boek over het Vrouwencentrum in Emmeloord dat een belangrijke schakel is in de keten van integratie. Erg leuk om het gehele traject te verzorgen: van conceptontwikkeling en vormgeving tot lay-out, van formaat tot cover, van foto tot illustratie, van kleurgebruik tot lettertype en van papierkeuze tot inbindtechniek.  
Het is een kleurrijk boek geworden met indrukwekkende verhalen van vrouwen die gevlucht zijn en in een nieuw land terechtkomen. Hoe Nederlandse en buitenlandse vrouwen van allerlei nationaliteiten elkaar gevonden hebben in het Vrouwencentrum en hoe dat leidt tot begrip en samenleven. Wat een prachtig project en bijzondere samenwerking; ik ben heel blij en dankbaar dat ik hieraan mocht meewerken.
Neem de tijd voor elkaars verhalen, dan weet je naast wie je staat.
Back to Top